Airless schilderwerken

Voor Strac is enkel het beste goed genoeg. Daarom kiezen we zonder twijfel voor airless schilderen. Hierbij wordt de verf onder druk verneveld zonder toevoeging van lucht. Muren en plafonds worden zo razendsnel geschilderd. De verflaag is superdekkend en perfect egaal. In tegenstelling tot rollen zijn er geen structuren zichtbaar, laat staan aanzetten en strepen.

Professioneel materiaal

Het geheim wapen van Strac is de Wagner SF23 Aircoat. Met dit toestel kan de verf heel gecontroleerd en gelijkmatig aangebracht worden. Afhankelijk van de te spuiten vloeistof (muurverf, lak etc.) wordt de spuitkop gekozen om zo een optimale verneveling te bekomen.

Uiteraard is ook de gekozen verf heel bepalend voor de kwaliteit. Strac werkt enkel met hoogwaardige verf van Boss Paints of Tollens verf.

Goed begonnen is half gewonnen

Een goede voorbereiding is cruciaal bij elke schilderwerk en dat geldt zeker voor airless schilderen. Eerst zorgen we voor een volledig effen oppervlak. Afhankelijk van de situatie kiezen we voor klassiek plamuren of spuitplamuur. Met deze laatste techniek creëer je razendsnel een strak, egaal oppervlak met een gelijke zuigkracht. Indien nodig worden de muren en plafonds schoongemaakt. Vervolgens plakken we alles nauwkeurig af. Dan komt de gepaste grondlaag en tot slot de afwerkingslaag. 

Traditioneel schilderen

Airless schilderen is ideaal voor grote oppervlakken zoals muren, wanden en plafonds. Het kan echter niet altijd worden toegepast: complexe of te kleine oppervlakken, benepen ruimtes… Soms is traditioneel schilderen met rol en borstel vereist. Ook dan kan je erop vertrouwen: Strac gaat steeds voor het beste resultaat.

Op zoek naar perfectie?

Haal een expert in huis